Lider du av tandvårdsrädsla?

För att göra det enklare för dig att ta kontakt med oss och övervinna din rädsla, så kan du vid första besöket endast komma in för en undersökning. Då får du lära känna din tandläkare och kan få svar på alla dina frågor i en trygg och avslappnad miljö. Om du känner sedan att du behöver lugnande medel vid mera omfattande behandlingar så kan vi erbjuda det.

Tandblekning

Vi erbjuder tandblekning med blekskenor. Fördelen är att när man väl har framställt skenorna så kan man återanvända dem för framtida tandblekningar.

Porslinsfasader

För korrigering av lagade och missfärgade tänder och förbättring av mindre fel i bettet.

Tandstödda broar

I fall där man önskar ersätta en eller flera förlorade tänder kan man framställa en bro som förankras på tänderna intill tandluckan.

Singelkronor

Ibland blir det inte mycket kvar av tänderna efter att de går sönder eller får stora hål i dem. Då kan man bygga upp dem med hjälp av teknikerframställda kronor.


Proteser

Till er som är helt eller delvis tandlösa och är ute efter en enkel och billig behandling. Estetiken på proteserna är god och de är svåra att urskilja från vanliga tänder.

Tandimplantat

Ersättning av både enstaka tänder eller hela käkar.
Implantaten installeras hos oss. Vi använder oss av Straumann, ett välbeprövat implantatsystem.

Behandling av tandlossning

Beläggningar som fäster på tänderna och lämnas kvar under en längre tid förkalkas och blir till tandsten. Beläggningar och tandsten irriterar tandköttet och kan orsaka tandlossning. Vi hjälper er med att få bort beläggningarna och hjälper er med att förbättra eran munhygien så att tandköttet kan få möjligheten att läka.

Kirurgisk behandling av tandlossning

Djupa och svåråtkomliga tandköttsfickor som inte läker genom vanlig tandstensborttagning behandlar vi kirurgiskt också. Oftast frilägger man tänderna från tandköttet och gör rent dem, men i specialfall kan nytt ben tillsättas där den har gått förlorad.


Operation av visdomständer

Vid besvär ifrån visdomständer erbjuder vi kirurgisk borttagning av dem, oavsett om de är frambrutna eller ej.

Rotbehandlingar

Vid infekterade tand rötter eller när tand nerven skadas av antingen karies eller frakturer i tanden så kan man rotfylla tanden och på så sätt behålla den. Behandlingen är tidskrävande och tar oftast två besök.

Rotspetsoperation

Tänder vars rotspetsar är infekterade kan behandlas genom kirurgisk borttagning av den infekterade delen och rotfyllning av tanden från rotspetsen. Görs oftast på tänder som redan är rotfyllda men som ej har läkt.

Bettskenor

Skyddar tänderna mot slitage vid tandgnissling och tandpressning. Lindrar även huvudvärk som orsakas av gnissling och tandpressning.
Vi framställer också tandskydd.